Kommunikation og it A & Programmering B

Kommunikation og it A & Programmering B

Flere veje

Denne studieretning fører flere steder hen.

Kommunikation og it handler om kommunikation og digitale medier. Kernen i faget er samspillet mellem brugere og medier. Du lærer at analysere og begrunde egne og andres kommunikationsløsninger, og du lærer at designe, producere og evaluere egne kommunikationsløsninger. Formålet er gennem kreativ løsning af virkelighedsnære problemstillinger at blive i stand til at udforme kommunikationsprodukter under hensyn til afsender, producent og bruger. Du får på den måde kendskab til produktions- og arbejdsprocesserne i de videregående kommunikations- og it-uddannelser og i den professionelle medie-, kommunikations- og it-branche.

Programmering beskæftiger sig med udvikling af it-systemer. Du lærer at bruge programmering til at skabe løsninger på problemer inden for mange forskellige fagområder. Faget er meget praktisk, hvor det handler om at arbejde med større it-systemer og programmering af teknologiske løsninger baseret på forskellige programmerbare enheder. Du får kompetence til at kunne undersøge og beskrive processer og behandle data og informationer ved hjælp af programmering.

 

Kommunikation & Medier

Kommunikation & Medier er for dig der interesserer dig for kommunikation og digitale medier.

Du drømmer måske om at arbejde inden for tv og radio eller film.

Tv, radio og film handler tit og ofte om virkelige problemstillinger. Vejen til en karriere inden for disse medier går derfor over Kommunikation og it A i kombination med samfundsfag B.

Data & Programmer

Data & Programmer er for dig, som gerne vil arbejde med databehandling og programmering.

Du har måske planer om at læse datalogi eller blive datamatiker.

Hvem ved? - ved at kombinere studieretningen med matematik på A-niveau er vejen måske banet for en karriere som spiludvikler inden for spilindustrien.

Andre karriereveje

En HTX kan føre mange steder hen.

Produktudvikling er et centralt element i undervisningen på HTX. Hvis du vælger innovation som valgfag, kunne det måske bane vejen for en karriere som iværksætter og indehaver af din egen virksomhed. Det gjorde det fx for Daniel Birkholm, medstifter og -ejer af CompanYoung.

En HTX kan også være vejen til et job som politibetjent. Hvis det er den vej, du vil, er det oplagt at vælge fx psykologi som valgfag.

Der er også HTX'ere, som er blevet journalister - bare for at nævne nogle eksempler på andre karriereveje.

Jeg vil gerne kontaktes

Videre uddannelsesmuligheder

Hvis du vil vide, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til, kan du blive klogere på dine muligheder på UddannelsesGuiden, ug.dk, hvor du finder Adgangskortet

Mere information om HTX

Har du brug for mere at vide om den 3-årige uddannelse til teknisk studentereksamen, er der flere muligheder her.

Bliv elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Hvis du overvejer at tage HTX, kan du starte her.