Informatik & Matematik

Informatik & Matematik

Studieretningsfagene

Matematik på HTX har en vigtig praktisk dimension: Du lærer at bruge matematiske teorier og modeller til at beskrive, analysere og vurdere tekniske/teknologiske, naturvidenskabelige og samfundsmæssige emner og relationer. Nogle af emnerne er regningsarternes hierarki, grundlæggende klassisk geometri og trigonometri, analytisk plangeometri, geometrisk og analytisk vektorregning i plan og rum, samt funktionsbegrebet  og grundlæggende differentialligninger.

Informatik tager udgangspunkt i virkelighedsnære arbejdsprocesser og it-systemer. Kernen i faget er behandling af og interaktion med digitale data - det handler om data, struktur, proces, model og interaktion i forbindelse med it-systemer. Du lærer at forholde dig til brugen af it gennem teoretisk indsigt i og praktisk arbejde med at skabe forskellige former for it-systemer. Du bliver også i stand til at redegøre for innovative it-løsninger på virkelighedsnære problemstillinger.

Engineering

Denne studieretning er for dig, der drømmer om en karriere som ingeniør. Det kan være i en bygge- og anlægsvirksomhed eller hos en af de store rådgivende ingeniører.

Studieretningen er selvfølgelig også for andre med interesse for matematik og informatik. Der er mange muligheder.

Andre karriereveje

En HTX kan føre mange steder hen.

Produktudvikling er et centralt element i undervisningen på HTX. Hvis du vælger innovation som valgfag, kunne det måske bane vejen for en karriere som iværksætter og indehaver af din egen virksomhed. Det gjorde det fx for Daniel Birkholm, medstifter og -ejer af CompanYoung.

En HTX kan også være vejen til et job som politibetjent. Hvis det er den vej, du vil, er det oplagt at vælge fx psykologi som valgfag.

Der er også HTX'ere, som er blevet journalister - bare for at nævne nogle eksempler på andre karriereveje.

Hvorfor HTX på Erhvervsgymnasiet Grindsted?
Jeg vil gerne kontaktes

Videre uddannelsesmuligheder

Hvis du vil vide, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til, kan du blive klogere på dine muligheder på UddannelsesGuiden, ug.dk, hvor du finder Adgangskortet

Mere information om HTX

Har du brug for mere at vide om den 3-årige uddannelse til teknisk studentereksamen, er der flere muligheder her.

Bliv elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Hvis du overvejer at tage HTX, kan du starte her.