Biotek & Samfund

Biotek & Samfund

Fokus på biologi, teknologi og samfund 

Studieretningen Biotek & Samfund har fokus på den teknologiske udnyttelse af biologiske systemer i et samfundsmæssigt perspektiv.

Bioteknologi A & Samfundsfag B (BS)

Studieretningsfagene på Biotek & Samfund er Bioteknologi A og Samfundsfag B.

Bioteknologi beskæftiger sig med teknologisk udnyttelse af biologiske systemer til fx forskning, produktion, miljøbeskyttelse og sygdomsbehandling. Bioteknologien har på den ene side rødder i den traditionelle produktion og bearbejdning af fødevarer ved hjælp af planter, dyr og mikroorganismer og på den anden side baggrund i de muligheder, som mikrobiologien og den kemiske videnskab åbner inden for sundhedsvidenskab og medicin. Bioteknologi er et biologisk fag, som bygger på naturvidenskabelige og eksperimentelle arbejdsmetoder i laboratoriet og naturen, og som inddrager viden og metoder fra andre fag som fx kemi og matematik. Du lærer at beskrive og forklare enkle biologiske og bioteknologiske problemstillinger, og du kommer til at tilrettelægge og udføre eksperimenter og undersøgelser i laboratorier, værksteder og felten. Du kommer også til at indsamle og anvende materiale om biologiske og bioteknologiske emner som fx cellebiologi, mikrobiologi, makromolekyler, genteknologi, fysiologi og økologi.

Samfundsfag handler om danske og internationale samfundsforhold, herunder om samspillet mellem teknologisk udvikling og samfundsudvikling. Vi arbejder med sociologi, politik og økonomi og undersøger på baggrund heraf aktuelle samfundsmæssige problemstillinger i Danmark og andre lande. Vi arbejder også med samspillet mellem den teknologiske og den samfundsmæssige udvikling og med politik og økonomi i relation til EU og resten af verden. Du lærer om, hvilke kræfter - nationalt, regionalt og globalt - som påvirker udviklingen i det moderne samfund.

Karriereveje - eksempler 

Biotek & Samfund er en oplagt studieretning, hvis du gerne vil arbejde inden for sundhedssektoren, fx som farmakon på et apotek eller som laborant i en privat virksomhed inden for medicinalindustrien. Det kan også være, at du ser dig selv som fx sygeplejerske eller jordemoder på et sygehus.

En HTX kan dog føre mange steder hen.

Produktudvikling er et centralt element i undervisningen på HTX. Hvis du vælger innovation som valgfag, kunne det måske bane vejen for en karriere som iværksætter og indehaver af din egen virksomhed.

En HTX kan også være vejen til et job som politibetjent. Hvis det er den vej, du vil, er det oplagt at vælge fx psykologi som valgfag.

Der er også HTX'ere, som er blevet journalister - bare for at nævne nogle eksempler på andre karriereveje.

Hvorfor HTX på Erhvervsgymnasiet Grindsted?
Jeg vil gerne kontaktes

Videre uddannelsesmuligheder

Hvis du vil vide, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til, kan du blive klogere på dine muligheder på UddannelsesGuiden, ug.dk, hvor du finder Adgangskortet

Mere information om HTX

Har du brug for mere at vide om den 3-årige uddannelse til teknisk studentereksamen, er der flere muligheder her.

Bliv elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Hvis du overvejer at tage HTX, kan du starte her.