Biologi & Matematik

Biologi & Matematik

Studieretningsfagene

Matematik på HTX har en vigtig praktisk dimension: Du lærer at bruge matematiske teorier og modeller til at beskrive, analysere og vurdere tekniske/teknologiske, naturvidenskabelige og samfundsmæssige emner og relationer. Nogle af emnerne er regningsarternes hierarki, grundlæggende klassisk geometri og trigonometri, analytisk plangeometri, geometrisk og analytisk vektorregning i plan og rum, samt funktionsbegrebet  og grundlæggende differentialligninger.

Biologi handler om det levende og om samspillet mellem det levende og det omgivende miljø, om livets udvikling og om levende organismers egenskaber og livsprocesser. Det bygger på naturvidenskabelige arbejdsmetoder og eksperimenter i laboratoriet og naturen. Du lærer at beskrive og forklare enkle biologiske problemstillinger, og du kommer til at tilrettelægge og udføre eksperimenter og undersøgelser i laboratorier, værksteder og felten. Du kommer også til at indsamle og anvende materiale om biologiske og bioteknologiske emner som fx cellebiologi, mikrobiologi, makromolekyler, evolution, fysiologi og økologi.

Sundhed

Denne studieretning er for dig, der gerne vil arbejde inden for sundhedssektoren. Den kan selvfølgelig også være for andre.

Matematik på A-niveau i kombination med biologi på B-niveau er oplagt, hvis du vil arbejde fx som farmaceut på et apotek eller som læge på et sygehus - og hvem ved? - måske med tiden blive apoteker og få dit eget apotek eller praktiserende læge og få din egen lægepraksis.

Andre karriereveje

En HTX kan føre mange steder hen.

Produktudvikling er et centralt element i undervisningen på HTX. Hvis du vælger innovation som valgfag, kunne det måske bane vejen for en karriere som iværksætter og indehaver af din egen virksomhed. Det gjorde det fx for Daniel Birkholm, medstifter og -ejer af CompanYoung.

En HTX kan også være vejen til et job som politibetjent. Hvis det er den vej, du vil, er det oplagt at vælge fx psykologi som valgfag.

Der er også HTX'ere, som er blevet journalister - bare for at nævne nogle eksempler på andre karriereveje.

Hvorfor HTX på Erhvervsgymnasiet Grindsted?
Jeg vil gerne kontaktes

Videre uddannelsesmuligheder

Hvis du vil vide, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til, kan du blive klogere på dine muligheder på UddannelsesGuiden, ug.dk, hvor du finder Adgangskortet

Mere information om HTX

Har du brug for mere at vide om den 3-årige uddannelse til teknisk studentereksamen, er der flere muligheder her.

Bliv elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Hvis du overvejer at tage HTX, kan du starte her.