Tyskland & Marketing

Tyskland & Marketing

Fokus på Tyskland

På studieretningen Tyskland & Marketing er Tyskland, som er en af Danmarks største samhandelspartnere, hvad angår både eksport og import, i fokus.

Afsætning A & Tysk A (AT)

Studieretningsfagene på Tyskland & Marketing er Afsætning A og Tysk A.

I afsætning lærer du om strategi, købsadfærd, markedsanalyse, markedskommunikation og afsætningsledelse. Her arbejder vi med virksomhedens forhold til den nationale og internationale omverden og med virksomhedens markedsføringsmæssige beslutninger. Emnerne er fx virksomhedens omverdensforhold, markedsudvælgelse, konkurrence-, vækst- og porteføljestrategier, segmentering og målgruppevalg samt virksomhedens marketingmix.

I tysk arbejder vi med tysk sprog og med samfundsmæssige, erhvervsmæssige og kulturelle forhold i tysksprogede lande. Herigennem lærer du at kommunikere på tysk med en solid vidensbaggrund. Eksempler på stof er tysksproget materiale om kulturelle, samfundsmæssige og erhvervsmæssige forhold i Tyskland fra såvel trykte som elektroniske medier, tekst- og casemateriale om tyske virksomheder samt virksomhedens eksterne og interne kommunikation.

Karriereveje - eksempler

Tyskland & Marketing er en oplagt studieretning, hvis du drømmer om at blive sælger eller indkøber og rejse rundt i Tyskland og lave aftaler med kunder eller leverandører - eller hvis du kunne tænke dig at arbejde med salg og markedsføring i en virksomhed, som opererer på det tyske marked, hvor det er nødvendigt at kunne forstå tysk kultur og kommunikere på tysk, og hvor du har base i Danmark.

En HHX kan dog føre mange steder hen.

Det en fx en oplagt vej at gå, hvis du vil læse jura og være advokat og måske ovenikøbet dommer. Forklaringen er, at du på HHX har erhvervsjura, hvor du lærer om love og regler inden for erhvervslivet som fx aktieselskabs- og anpartsselskabsloven, markedsføringsloven, dørsalgsloven og købeloven. Det giver dig for det første en forsmag på jura og en idé om, hvorvidt det er noget for dig, og for det andet - hvis du beslutter dig for at læse videre i faget - et forspring i forhold til andre studenter med en anden studentereksamen.

En HHX kan også være vejen til et job som politibetjent. Hvis det er den vej, du vil, er det oplagt at vælge fx psykologi som valgfag.

Der er også HHX'ere, som er blevet journalister - bare for at nævne nogle eksempler på andre karriereveje.

Hvorfor Erhvervsgymnasiet Grindsted?
Jeg vil gerne kontaktes

Videre uddannelsesmuligheder

Hvis du vil vide, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til, kan du blive klogere på dine muligheder på UddannelsesGuiden, ug.dk, hvor du finder Adgangskortet

Mere information om HHX

Har du brug for mere at vide om den 3-årige uddannelse til merkantil studentereksamen, er der flere muligheder her.

Bliv elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Hvis du overvejer at tage HHX, kan du starte her.