Spansk A & Tysk B

Spansk A & Tysk B

Fokus på sprog

Denne studieretning har fokus på fremmedsprog - derfor fylder matematik mindre.

I spansk arbejder vi med sprog, kultur samt erhvervs- og samfundsforhold i bredeste forstand i de spansktalende lande. Her lærer du ikke kun at kommunikere på spansk - du får også indsigt i de spansksprogede samfund og kulturer. Emnerne er fx historiske, kulturelle og interkulturelle forhold i Spanien og Amerika, centrale samfunds- og erhvervsmæssige forhold i Spanien og Amerika, aktuelle forhold i Spanien og Amerika samt spansk virksomhedskultur.

I tysk arbejder vi med tysk sprog og med samfundsmæssige, erhvervsmæssige og kulturelle forhold i tysksprogede lande. Herigennem lærer du at kommunikere på tysk med en solid vidensbaggrund. Eksempler på stof er tysksproget materiale om kulturelle, samfundsmæssige og erhvervsmæssige forhold i Tyskland fra såvel trykte som elektroniske medier, tekst- og casemateriale om tyske virksomheder samt virksomhedens eksterne og interne kommunikation.

Global Business

Global Business er for dig, der interesserer dig for international handel.

Ved at kombinere international økonomi A med kulturforståelse på enten C- eller B-niveau er du godt på vej til en international karriere som fx indkøber eller sælger.

Det er her, du går, hvis du drømmer om at rejse rundt i verden og lave aftaler med leverandører eller kunder - eller hvis du kunne tænke dig at arbejde med indkøb eller salg i en dansk virksomhed, som opererer på det globale marked, hvor det er nødvendigt at kunne forstå og kommunikere med folk fra andre lande og kulturer.

Andre karriereveje

En HHX kan føre mange steder hen.

Det en fx en oplagt vej at gå, hvis du vil læse jura og være advokat og måske ovenikøbet dommer. Forklaringen er, at du på HHX har erhvervsjura, hvor du lærer om love og regler inden for erhvervslivet som fx aktieselskabs- og anpartsselskabsloven, markedsføringsloven, dørsalgsloven og købeloven. Det giver dig for det første en forsmag på jura og en idé om, hvorvidt det er noget for dig, og for det andet - hvis du beslutter dig for at læse videre i faget - et forspring i forhold til andre studenter med en anden studentereksamen.

En HHX kan også være vejen til et job som politibetjent. Hvis det er den vej, du vil, er det oplagt at vælge fx psykologi som valgfag.

Der er også HHX'ere, som er blevet journalister - bare for at nævne nogle eksempler på andre karriereveje.

Global Business
Jeg vil gerne kontaktes

Videre uddannelsesmuligheder

Hvis du vil vide, hvilke videregående uddannelser denne studieretning (med matematik på C-niveau) giver adgang til, kan du blive klogere på dine muligheder på UddannelsesGuiden, ug.dk, hvor du finder Adgangskortet

Mere information om HHX

Har du brug for mere at vide om den 3-årige uddannelse til merkantil studentereksamen, er der flere muligheder her.

Bliv elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Hvis du overvejer at tage HHX, kan du starte her.