International økonomi A & Afsætning A

International økonomi A & Afsætning A

International vinkel på virksomhedens afsætning

Denne studieretning fokuserer på virksomhedens salg og markedsføring på internationalt plan.

International økonomi handler om den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Du lærer her at beskrive, analysere, reflektere over og tage stilling til både historiske og aktuelle samfundsøkonomiske sammenhænge og problemstillinger. Emnerne er fx nationalregnskabet, makroøkonomiske nøgletal, økonomisk politik, international handel og international arbejdsdeling samt økonomisk vækst og udvikling.

I afsætning lærer du om strategi, købsadfærd, markedsanalyse, markedskommunikation og afsætningsledelse. Her arbejder vi med virksomhedens forhold til den nationale og internationale omverden og med virksomhedens markedsføringsmæssige beslutninger. Emnerne er fx virksomhedens omverdensforhold, markedsudvælgelse, konkurrence-, vækst- og porteføljestrategier, segmentering og målgruppevalg samt virksomhedens marketingmix.

Global Business

Global Business er for dig, der interesserer dig for international handel.

Ved at kombinere international økonomi A med kulturforståelse på enten C- eller B-niveau er du godt på vej til en international karriere som fx indkøber eller sælger.

Det er her, du går, hvis du drømmer om at rejse rundt i verden og lave aftaler med leverandører eller kunder - eller hvis du kunne tænke dig at arbejde med indkøb eller salg i en dansk virksomhed, som opererer på det globale marked, hvor det er nødvendigt at kunne forstå og kommunikere med folk fra andre lande og kulturer.

Innovation & Entrepreneurship

Innovation & Entrepreneurship er for dig, som gerne vil arbejde med udvikling af nye produkter og nye forretningskoncepter - måske fordi du i forvejen har en idé til et nyt produkt og gerne vil starte din egen virksomhed.

Ved at kombinere afsætning A med innovation på enten C- eller B-niveau er du godt på vej.

Promotion & Branding

Promotion & Branding er for dig, der interesser dig for reklame, markedsføring og marketing.

Ved at kombinere afsætning A med psykologi på enten C- eller B-niveau kan du bane vejen for en karriere som fx marketingassistent i en privat virksomhed eller som konsulent på et reklamebureau.

Andre karriereveje

En HHX kan føre mange steder hen.

Det en fx en oplagt vej at gå, hvis du vil læse jura og være advokat og måske ovenikøbet dommer. Forklaringen er, at du på HHX har erhvervsjura, hvor du lærer om love og regler inden for erhvervslivet som fx aktieselskabs- og anpartsselskabsloven, markedsføringsloven, dørsalgsloven og købeloven. Det giver dig for det første en forsmag på jura og en idé om, hvorvidt det er noget for dig, og for det andet - hvis du beslutter dig for at læse videre i faget - et forspring i forhold til andre studenter med en anden studentereksamen.

En HHX kan også være vejen til et job som politibetjent. Hvis det er den vej, du vil, er det oplagt at vælge fx psykologi som valgfag.

Der er også HHX'ere, som er blevet journalister - bare for at nævne nogle eksempler på andre karriereveje.

Global Business
Studietur til USA
Forlagt undervisning i Kina
Jeg vil gerne kontaktes

Videre uddannelsesmuligheder

Hvis du vil vide, hvilke videregående uddannelser denne studieretning (med spansk som 2. fremmedsprog) giver adgang til, kan du blive klogere på dine muligheder på UddannelsesGuiden, ug.dk, hvor du finder Adgangskortet

Mere information om HHX

Har du brug for mere at vide om den 3-årige uddannelse til merkantil studentereksamen, er der flere muligheder her.

Bliv elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Hvis du overvejer at tage HHX, kan du starte her.