Afsætning A & Innovation B

Afsætning A & Innovation B

Fokus på udvikling

Denne studieretning har fokus på produkt- og forretningsudvikling som grundlag for virksomhedens salg og markedsføring.

I afsætning lærer du om strategi, købsadfærd, markedsanalyse, markedskommunikation og afsætningsledelse. Her arbejder vi med virksomhedens forhold til den nationale og internationale omverden og med virksomhedens markedsføringsmæssige beslutninger. Emnerne er fx virksomhedens omverdensforhold, markedsudvælgelse, konkurrence-, vækst- og porteføljestrategier, segmentering og målgruppevalg samt virksomhedens marketingmix.

Innovation beskæftiger sig med innovative processer, projektstyring, projektforløb og forretningsplaner. Du lærer blandt andet at arbejde systematisk og kreativt med idéudvikling i forskellige typer af virksomheder og organisationer. Fokus er på opstart af nye virksomheder, på udvikling af nye forretningsområder i allerede eksisterende virksomheder og på socialt entreprenørskab i offentlige og private organisationer. Emnerne er fx metoder til skabelse, udvikling og vurdering af ideer samt forretningsplanen og innovationsprocessen.

Innovation & Entrepreneurship

Innovation & Entrepreneurship er for dig, som gerne vil arbejde med udvikling af nye produkter og nye forretningskoncepter - måske fordi du i forvejen har en idé til et nyt produkt og gerne vil starte din egen virksomhed.

Ved at kombinere afsætning A med innovation på enten C- eller B-niveau er du godt på vej.

Andre karriereveje

En HHX kan føre mange steder hen.

Det en fx en oplagt vej at gå, hvis du vil læse jura og være advokat og måske ovenikøbet dommer. Forklaringen er, at du på HHX har erhvervsjura, hvor du lærer om love og regler inden for erhvervslivet som fx aktieselskabs- og anpartsselskabsloven, markedsføringsloven, dørsalgsloven og købeloven. Det giver dig for det første en forsmag på jura og en idé om, hvorvidt det er noget for dig, og for det andet - hvis du beslutter dig for at læse videre i faget - et forspring i forhold til andre studenter med en anden studentereksamen.

En HHX kan også være vejen til et job som politibetjent. Hvis det er den vej, du vil, er det oplagt at vælge fx psykologi som valgfag.

Der er også HHX'ere, som er blevet journalister - bare for at nævne nogle eksempler på andre karriereveje.

Innovation & Entrepreneurship
Jeg vil gerne kontaktes

Videre uddannelsesmuligheder

Hvis du vil vide, hvilke videregående uddannelser denne studieretning (med spansk som 2. fremmedsprog) giver adgang til, kan du blive klogere på dine muligheder på UddannelsesGuiden, ug.dk, hvor du finder Adgangskortet

Mere information om HHX

Har du brug for mere at vide om den 3-årige uddannelse til merkantil studentereksamen, er der flere muligheder her.

Bliv elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Hvis du overvejer at tage HHX, kan du starte her.