Studieretninger og karriereveje

Studieretninger og karriereveje

Studieretninger på HHX

Innovation & Marketing Denne studieretning har fokus på produkt- og forretningsudvikling som grundlag for virksomhedens salg og markedsføring. Den er oplagt, hvis du vil være iværksætter og drømmer om at starte egen virksomhed, eller hvis du gerne vil arbejde med salg og markedsføring i en virksomhed eller på et reklamebureau.
Karriereveje:

Iværksætter
Salgsassistent/-chef
Marketingassistent/-chef
Kontaktassistent/-chef

Andre

Økonomi & Marketing På denne studieretning er virksomhedens interne, økonomiske forhold og eksterne, salgs- og markedsføringsmæssige forhold i fokus. Studieretningen er oplagt, hvis du gerne vil være revisor eller arbejde i et pengeinstitut, eller hvis du vil være økonomi- eller regnskabsmedarbejder i en virksomhed.
Karriereveje:

Revisor
Kunderådgiver/-chef
Økonomimedarbejder/-chef
Regnskabsmedarbejder/-chef
Andre

International Marketing Denne studieretning fokuserer på virksomhedens salg og markedsføring på internationalt plan. Den er oplagt, hvis du ser dig selv rejse rundt i hele verden som sælger eller indkøber, eller hvis du gerne vil arbejde med salg og markedsføring på det globale marked hjemme fra Danmark.
Karriereveje:

Eksportsælger
International indkøber
Salgsassistent/-chef
Marketingassistent/-chef
Andre

Økonomi På denne studieretning er økonomi i fokus - både virksomhedens økonomi og samfundets økonomi. Studieretningen er oplagt, hvis du har planer om at læse økonomi og gerne vil arbejde med erhvervs- og samfundsøkonomi i en international sammenhæng.
Karriereveje:

Økonom
Andre

Sprog* Denne studieretning har fokus på fremmedsprog, og matematik fylder derfor mindre. Den er oplagt, hvis du er vild med sprog og knap så glad for matematik. Du vil måske være korrespondent i en virksomhed eller tolk i en international organisation som fx EU.
Karriereveje:

Korrespondent
Tolk
Andre

Tyskland & Marketing På denne studieretning er Tyskland som en af Danmarks største samhandelspartnere i fokus. Studieretningen er oplagt, hvis du gerne vil rejse som sælger eller indkøber i Tyskland, eller hvis du gerne vil arbejde med salg og markedsføring på det tyske marked hjemme fra Danmark.
Karriereveje:

Eksportsælger
International indkøber
Salgsassistent/-chef
Marketingassistent/-chef
Andre

*Matematik på B-niveau er obligatorisk - undtagen for elever med tre fremmedsprog. Som elev på den sproglige studieretning har du engelsk, spansk og tysk og kan derfor nøjes med matematik på C-niveau

Mere information om HHX

Har du brug for mere at vide om den 3-årige uddannelse til merkantil studentereksamen, er der flere muligheder her.

Bliv elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Hvis du overvejer at tage HHX, kan du starte her.