Grundforløb

Grundforløb

3 måneders afklaringsforløb

Grundforløbet varer tre måneder og slutter i starten af november.

På grundforløbet møder du nogle af de fag og metoder, som du kommer til at arbejde med i løbet af din uddannelse. Og du får vejledning i forhold til dine ønsker om videregående uddannelse.

Nogle af fagene kender du i forvejen; dansk, engelsk, matematik og samfundsfag. Andre af fagene er nye; afsætning, international økonomi og virksomhedsøkonomi. Du skal også have informatik, tysk og spansk samt "Sundhed & Motion", som vi kalder det.

Herudover skal du igennem et forløb i almen sprogforståelse og et økonomisk grundforløb.

På den måde begynder du at finde ud af, hvad det vil sige at gå på gymnasiet - i det her tilfælde handelsgymnasiet - og du får en idé om, hvad det vil sige at tage en studentereksamen - i det helt tilfælde den merkantile studentereksamen, HHX. Du bliver desuden klædt på til at kunne træffe beslutning om, hvilken studieretning du skal vælge efter grundforløbet.

Mere information om grundforløbet på HHX

Hvis du gerne vil vide mere om de 2 obligatoriske forløb, almen sprogforståelse og økonomisk grundforløb, på HHX, kan du downloade undervisningsplanerne her.

Studieretningsforløb Efter grundforløbet starter du på studieretningsforløbet, som varer resten af din uddannelse. Læs mere »
Fag En række fag på bestemte niveauer er obligatoriske på de gymnasiale uddannelser. Læs mere »

Mere information om HHX

Har du brug for mere at vide om den 3-årige uddannelse til merkantil studentereksamen, er der flere muligheder her.

Bliv elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Hvis du overvejer at tage HHX, kan du starte her.