Virkelighedsnær

Virkelighedsnær

Ekskursioner, storby- og studieture

Vi bestræber os på så vidt muligt at gøre undervisningen virkelighedsnær. Det er, når teori møder praksis, at undervisningen for alvor giver mening, og megen læring opstår.

At gøre undervisningen virkelighedsnær indebærer blandt andet at tage eleverne med på virksomhedsbesøg, museumsbesøg og andre ekskursioner, når og hvor det passer ind i undervisningen.

Desuden er eleverne typisk på storbytur til København i 4 dage i 1.G og på studietur til udlandet i en uges tid i 2.G. På alle ture indgår der aktiviteter, som tjener et fagligt og socialt formål.

 

Foredrag og andre arrangementer

Engang imellem inviterer skolen foredragsholdere og andre eksterne personer til fælles arrangementer i kantinen.

Vi har fx flere gange haft besøg af ansatte og indsatte fra Sønder Omme Statsfængsel. De ansatte fortæller om, hvad det vil sige at være fængselsbetjent og arbejde i et åbent fængsel som dét i Sønder Omme. De indsatte fortæller gerne deres historie; hvorfor de er blevet kriminelle, hvilke konsekvenser det har, og hvordan det er at sidde i fængsel, både lukkede fængsler og åbne fængsler.

Vi har også haft besøg af Rådet fra Sikker Trafik, hvor en ung kvinde fortalte om, hvad det vil sige at miste sin bror i en bilulykke.