Bliv elev

Bliv elev

HHX og HTX

Hvis du gerne vil være elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted, kan du søge om optagelse på Optagelse.dk.

For at have krav på at blive optaget på de tre 3-årige gymnasiale uddannelser, HHX, HTX og STX, skal du komme direkte fra 9. eller 10. klasse og være vurderet uddannelsesparat.

Det er Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), der vurderer, om du er uddannelsesparat. Det kræver, at du er fagligt, personligt og socialt parat.

Hvis du søger om optagelse direkte fra 9. eller 10. klasse, vil det normalt foregå i samarbejde med din UU-vejleder.

EUD/EUX Business

Alle, der søger en ungdomsuddannelse, har mulighed for at udfylde deres ansøgning på internettet og underskrive sig med en digital signatur, hvorefter den sendes automatisk til skolen. Det foregår på Optagelse.dk.

Har du bestået 9. klasse prøver og eventuelt 10. klasse prøver, og er du erklæret uddannelsesparat til en erhvervsuddannelse, optages du umiddelbart.

Siden den 1. august 2015 er uddannelsesparathed også betinget af, at du har fået 02 i dansk og matematik i folkeskolen.

Er du ikke erklæret uddannelsesparat, kan du og dine forældre bede skolen om at foretage en vurdering, som i praksis vil bestå af en samtale og deltagelse i nogle optagelsesprøver.

HHX Med en HHX fra handelsgymnasiet får du en studentereksamen med en klar profil inden for økonomi og business. Læs mere »
EUD/EUX Business EUD Business og EUX Business indgår i et samlet system af 105 erhvervsuddannelser. Læs mere »
HTX Med en HTX fra teknisk gymnasium får du en studentereksamen med en klar profil inden for teknologi og naturvidenskab. Læs mere »
Hvorfor Erhvervsgymnasiet Grindsted?
Jeg vil gerne kontaktes

Studievejledning

Har du spørgsmål til uddannelserne på Erhvervsgymnasiet Grindsted, er du velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Søg om optagelse på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Er du klar til at blive elev på Erhvervsgymnasiet Grindsted, kan du søge om optagelse på optagelse.dk.