Danmarksmestre i Entreprenørskab

Danmarksmestre i Entreprenørskab

Fem seje piger fra Erhvervsgymnasiet Grindsted blev Danmarksmestre i Entreprenørskab med ideen Clean Cover

Efter en intensiv konkurrencedag i Industriens Hus i København kunne Signe Jørgensen, Michelle Elise, Kristina Horsager, Mia Svejgaard og Line Kirstine fra 333 onsdag den 18. april kalde sig Danmarksmestre i Entreprenørskab. Pigerne har udviklet et antibakterielt mobilcover, der fjerner 90 procent af bakterierne på mobilen.

Over 4000 elever fra landets ungdomsuddannelser har i løbet af året deltaget i undervisningsforløbet Company Programme, hvor de arbejder med at udvikle iværksætterideer. I onsdag kulminerede det til DM i Entreprenørskab i Industriens Hus i København, hvor de bedste 162 elever fordelt på 42 hold fra hele landet dystede. Det var en intensiv dag, hvor eleverne skulle have styr på deres ide, forretningsmodel, markedspotentiale og ikke mindst levere et stærkt pitch i forskellige situationer for at imponere dommerne.

Vinderen blev ideen Clean Cover fra Erhvervsgymnasiet Grindsted, og iværksætterne bag Clean Cover er Signe Jørgensen, Michelle Elise, Kristina Horsager, Mia Svejgaard og Line Kirstine fra 333. De fem seje piger har arbejdet med deres ide som led i innovationsundervisningen hos Julie Grønborg Kjelde.

Pigerne har haft fokus på hygiejne i deres ideudvikling, og her fandt de bl.a. ud af, at der er 18 gange flere bakterier på en mobiltelefon end på et offentligt toilet. Det, sammenholdt med at der hvert år dør 3.000 personer i Danmark af de skadelige bakterier som f.eks. colibakterier og stafylokokker, gjorde pigerne opsatte på at finde en løsning.

Clean Cover er et cover til mobiltelefonen, der fjerner 90% af bakterierne på mobilen på bare 24 timer. Det gøres med sølv-ioner, der imprægneres i coveret og dermed giver den antibakterielle effekt.

Med titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab fulgte en check på 10.000 kr., og de penge har pigerne besluttet at bruge på at videreudvikle på deres produkt. Clean Cover skal nemlig i ilden igen allerede til juli, hvor de skal repræsentere Danmark ved det prestigefyldte Europamesterskab, Company of the Year Competition, der afholdes i Beograd.

Vi ønsker pigerne et stort tillykke med den velfortjente sejr til DM og held og lykke til Europamesterskabet i juli.

Vi hepper på jer og glæder os til at følge med i jeres iværksættereventyr.