[none:listofimages:xml]
#description#
[/none]

HGS

S’et står for student. Har du en STX, HF eller en HTX, har du mulighed for at tage Handelsskolens Grunduddannelse (HG) på 12 uger.
 
HGS er for personer, som har en gymnasial baggrund, og som ønsker at få en karriere i erhvervslivet. Det kan være inden for kontorområdet, spedition og shipping, økonomi, administration, handel, butik og meget mere.
 
Som udgangspunkt skal du skal altså igennem præcis det samme pensum som de unge elever, der går på HG på normeret tid, som er 2 år. Men qua din gymnasiale eksamen får du merit i en række fag (dansk, engelsk, tysk og samfundsfag), hvorfor de 12 uger typisk skal bruges på 3 fagområder, som du sikkert ikke har beskæftiget dig med. Det drejer som om fagene:
 
  • Informationsteknologi (IT)
  • Erhvervsøkonomi (EØ)
  • Salg og Service (SS)
Du gør typisk 1 fag færdigt af gangen og får en standpunktskarakter i faget. Forløbet skal afsluttes med et grundforløbsprojekt, hvor du skal vise, at du har tilegnet dig de kompetencer, der skal til for at kunne få en elevplads (hovedforløb). Du skal til eksamen i grundforløbsprojektet.
 
Vi har løbende optag, så du kan starte, når det passer dig. Kontakt venligst skolen for at høre nærmere om HGS.

Når du har besluttet dig, vil du blive kaldt ind til en lille samtale, hvor vi vil orientere dig nærmere om forløbet. Her skal du også medbringe dit studenterbevis.

Du skal bruge et særligt ansøgningsskema til HGS: Ansøgning om optagelse på HGS